Duyurular:

En Özgün Teknoloji Bloguna Hoşgeldiniz

5 Ağustos 2014 Salı

Telefon Şarj Süresini Arttırma Yolları - Kesin Çözüm -




Günümüzün en büyük sorunlarından biri kısa sürede biten telefon şarjıdır. Bunun için telefon üreticileri çok emek harcasa da hala tam anlamıyla bu sorunu çözemediler. Ama dikkat edeceğimiz bazı noktalar ile bu süreyi uzatmak bizim elimizdedir.
elefonunuzu genelde şarj ederken batarya ömrünün yüzde 10 veya altına inmesi sizi aldatmasın. Eğer cihazınızı şarj edecek bir nokta varsa yüzde 80 veya yüzde 70 gibi bataryanın tam doluma yakın olduğu zamanlarda cihazınızı şarj etmeye çalışın. Zira şarjınız dibe vurduğunda onu şarj etmeye başlarsanız, batarya şarj olmak için daha fazla uğraşacak bu da batarya ömrünü yıldan yıla azaltacaktır. 

Eğer sizin için çok gerekli değilse titreşim özelliğini kapatmayı deneyin. Özellikle sık sık çağrı alıyorsanız batarya ömrünün kayda değer uzadığını fark edeceksiniz. 

Gereksiz gördüğünüz uygulamaları kapatmayı deneyin. Bu sayede telefonlar hem hızlanıyor hem de sık şarj etme derdinden kurtuluyor. 

İnternete bağlı olmadığınız durumlarda WiFi ve 3G ağ bağlantılarını kapatın. 

Lokasyon servislerini kapatın. Örneğin Google Maps veya Apple'ın harita uygulamasını açtığınızda şarjınız hızla azalır ve bu da batarya ömrüne ciddi anlamda olumsuz yansır. 

Ekran parlaklığını düşüşerek de batarya ömrünü artırabilmeniz mümkün. 

Telefonunuzu kilitlemeyi unutmayın. Kendi kendine cebinizdeyken aktive olan telefonunuzun haberiniz olmadan şarjı azalabilir. 

Telefonunuzun şarjının çabuk tükendiğini düşünüyorsanız ekstra bir batarya alarak cihazınızın arkasına ekleyebilirsiniz. Böylece ana bataryanız bittiğinde ikinci batarya kullanılmaya başlar ve şarj sorunu çözülmüş olur. 

Ya da en iyisi kendinize yeni bir batarya alın. Ancak iPhone gibi bazı telefonların arka kapağı açılmadığından kendiniz bu bataryayı değiştirmemelisiniz. 

Uçağa binmeseniz de Uçak Modu'nu kullanmanızı öneririz. Örneğin uyurken telefonunuzu Uçak Modu'na aldığınızda telefonunuzun bataryasını korumuş olursunuz. 

Telefonunuzu sıcak ortamda tutmaktan kaçının. Elektronik cihazlar sıcağı pek sevmezler. Aşırı sıcak ise batarya ömründe kayda değer bir azalmaya neden olur. Bu nedenle cihazınızı güneşin altına veya aşırı sıcak bir ortama koymamaya dikkat etmelisiniz. 

Bildirim özelliğini kapatarak da şarj ömrümde tasarruf edebilirsiniz. Böylece uygulamalar sürekli sizin ana ekranınızda uyarı mesajıyla gelmeyecek ve bataryaya bir yük binmemiş olacak.
Share it Please

Emre

İnşaat Mühendisi Blogger

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Teknort. Designed by Templateism | Love for The Globe Press